Helppo ja hurjan herkullinen, teeveestä tuttu Aitoo Tomaattikastike syntyy kotimaisista Nams-tomaateista. Penttilän Tilan linjaan sopivasti kastikkeeseen ei toki pilkota nättejä tomaatteja, jotka päätyvät kaupan kautta salaatteihin ja voileivälle, vaan niitä tomskuja, jotka joutuisivat muuten hävikkiin koska ovat liian isoja, pieniä, kummallisen muotoisia tai haljenneita. Kastikkeessa ei ulkonäkö haittaa, vaan kypsänä poimittujen tomaattien maku on se ykkösasia. Ja sitähän riittää!
Perusohje AitooPastan kanssa menee näin: kuumenna kastike kattilassa, heitä mukaan paketillinen kaura-perunagnoccheja ja anna porista kaksi minuuttia. Valmista tuli!
Cheddarcnocchit kannattaa keittää erikseen ja pyöräyttää pannulla voissa ennen tarjoilemista kastikkeen kanssa. Ja eikun syömään!
Ainekset:
Tomaatti, sipuli, rypsiöljy, suola, mausteet.
Ravintosisältö:
Ravintosisältö/100 g: | |
Energiaa 369 kJ/89 kcal | |
Rasvaa | 10 g |
Hiilihydraatteja | 6,6 g |
Proteiinia | 10,7 g |
Kuitua | 2,6 g |
Suolaa | 0,6 g |
Laktoosia | 0,0 g |
Laktoositon. Säilöntäaineeton: säilytettävä avaamisen jälkeen jääkaapissa ja käytettävä 5 päivän sisällä.