Aitoo Blogi

Aitoo perunarieskalle haussa nimisuoja

Rieskaleipurinne kehittelemät perinteiset peruna- ja porkkanarieskat ovat saaneet faneja ja tunnustustakin niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin vuosien saatossa. Voidaan rehellisesti sanoa, että olemme kehittäneet ainutlaatuisen valmistusmenetelmän, joka erottaa rieskamme muista. Käyttämällä ainoastaan lähialueen perunoita ja keittämällä ne vedessä kuorineen, olemme onnistuneet luomaan tuotteen, joka kunnioittaa raaka-aineensa luonnollista makua ja ravintoarvoja. 

Jaakko Kolmosen palkinnot Heikki Penttilälle, Marjo Niiraselle ja Vääksyn Myllylle

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot on myönnetty. Palkinnot ovat arvoltaan 5000 euroa. Palkinnon saivat ilomantsilaisen Ravintola Parppeinpirtin yrittäjä Marjo Niiranen karjalaisten ruokaperinteiden ja ruokakulttuurin eteen tekemästä työstään, aitoolaisen Penttilän tilan isäntä Heikki Penttilä tunnustuksena kotimaisten raaka-aineiden ja perinneruokien tunnettuuden lisäämisestä sekä lähiviljan jalostaja, paikallismylly Vääksyn Mylly.