Porkkanarieskalle kultaa artesaaniruoan SM-kisoissa

Taas meitä palkitaan!

Penttilän tilan rieskat ovat jälleen kerran saavuttaneet menestystä artesaaniruoan SM-kisoissa.Tällä kertaa porkkanarieskamme veivät voiton Rovaniemellä järjestetyssä kisassa, rieskojen kategoriassa.

Arvostelulautakunta antoi pisteitä tuotteiden ulkomuodon, rakenteen, aromin ja erityisesti makuelämysten perusteella. Mini porkkanarieskaamme he kuvasivat mm. seuraavilla sanoilla: ”Sievä pikkurieska, jolle porkkana antaa pirteästi makua ja väriä – mahtava tuote” sekä ”mukavan pehmeä ja hyväntuoksuinen. Porkkana maistuu hyvin. Varma tuote ostoskoriin.”

Artesaaniruoan valtakunnalliset mestaruuskilpailut on suunnattu pienten elintarvikealan toimijoiden parhaimmistolle, jotka työstävät tuotteitaan käsityönä käyttäen lähellä tuotettuja, kotimaisia raaka-aineita, välttäen lisäaineiden käyttöä.

Tämän vuoden artesaaniruoan SM-kilpailut pidettiin jo kahdeksatta kertaa, ja tapahtuma järjestettiin ensi kertaa Lapin sydämessä, Rovaniemellä 17.–19. lokakuuta. Kilpailu oli avoinna yrittäjille Suomesta, Ruotsista ja Norjasta, ja tämän vuoden teemana oli arktisen alueen artesaaniruoka.

Lämmin kiitos raadille tunnustuksesta!