Ainekset
- 4 x 100g vuohenjuustoa siivuina
- 250g nokkos-perunagnoccheja
- 1 kpl punasipuli
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- hieman tuoretta nokkosta, pinaattia tai persiljaa
Chimichurri
- 1 kpl chili
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- hieman persiljaa tai muuta yrttiä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 2 tl suolaa
Lämmin gnocchisalaatti vuohenjuustolla ja itse tehdyllä chimichurrilla
Tee ensin chimichurri. Siivuta valkosipuli erittäin ohuiksi viipaleiksi, pilko chili ja yrtit ja lisää muut aineet valkosipulin, chilin ja yrttien joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
Aloita salaatin teko: suikaloi kuorittu sipuli, kuori parsat ja pätki ne noin 1 cm paloiksi. Raasta inkivääri. Keitä gnocchit ohjeen mukaan (noin 2 minuuttia) ja sulata samalla pannulla voi, inkivääri ja hunaja. Lisää gnocchit pannulle ja paista kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Lisää parsat ja sipulit ja paista kunnes ne pehmenevät hieman.
Paista vuohenjuustot omalla pannullaan, vaikka leivinpaperia apuna käyttäen kuumaksi. Mausta gnocchipaistos mustapippurilla ja chimicurrilla ja tarjoile.
Aseta vuohenjuustosiivut salaatin päälle, koristele nokkosella, pinaatilla tai persiljalla ja nauti!
Kiitos reseptistä Taina & Emmi Rusticheria Stellasta!