Ainekset

  • 100 g pekonia
  • 150-200 g bataattia
  • 1/2 sipuli
  • 80 g porkkanaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 3-4 dl vettä
  • 1/2-1 rkl voi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vaaleaa balsamicoa
  • 1 rasia Aitoo-cheddargnoccheja (250 g)

Pehmeää & rapeaa hetkessä haarukkaan.

Käytän mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aineita, sanoo Armas Galleria & Keittiön Terttu Ilonen. "Aitoo-pastojen myötä minusta on tullut innokas gnocchi-kokki." Entä sinusta?

Kuori ja paloittele juurekset, pilko paprika ja sipuli. Freesaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja keitä juurekset kypsäksi. Aja kypsät juurekset blenderillä soseeksi. Mausta tilkalla balsamicoa, tarkista maku. Pilko pekoni, ruskista pannulla ja lisää sosekastikkeeseen. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne nousevat pintaan (n. 2 min.), valuta hetki ja pyöräytä pinta rapeaksi pannulla ennen kastikkeen lisäämistä.