Ainekset

  • 2 ras Aitoo peruna-kaura tai peruna-kaura-nokkonen perunapastaa
  • ½ ras (125 g) Ricottaa
  • Rucolapestoa
  • (Kasvislientä)

Rucolapesto:

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g auringonkukan siemeniä
  • 1/2 ras Mimis luomurucolan versoa
  • 100 g parmesania
  • 1 ¼ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Raikas ja maukas pasta itse tehdyllä pestolla

Tee ensin rucolapesto. Raasta parmesanjuusto. Yhdistä kaikki aineet ja soseuta morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Keitä perunapastaa 2 min suolatussa vedessä ja valuta.
Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja lisää perunapastat ja paista hetki. Lisää joukkoon rucolapesto ja ricotta.
Anna hetki hautua ja pyörittele pannua samalla. Lisää joukkoon kasvislientä tarvittaessa, jotta saat kermaisen koostumuksen.

Raasta lopuksi päälle parmesania ja koristele rucolanversoilla ja kukilla.

Kiitos reseptistä Pasi Kuroselle!