Ainekset

250 g pakastekirsikoita
1 dl sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 tl tai enemmän Poppamies Blackberry -chilikastiketta
Penttilän pikkurieskoja
Mouhijärven Herkkujuustolan Väinö-valkohomejuustoa

Ohje:

Mittaa kirsikkakompotin ainekset kattilaan, ja keitä viitisentoista minuuttia tai kunnes neste on tiivistynyt siirappimaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja mausta Blackberry -chilikastikkeella.

Paahda Penttilän pikkurieskat rapeiksi. Lusikoi niiden päälle kirsikkakompottia ja leikkaa lopuksi kirsikoiden päälle pari, kolme reilua siivua Väinö-valkohomejuustoa.

Paahda rieskatacot grillivastuksen alla tai töhötä kaasupolttimella juuston pinta kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile heti!

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri!

Alkuperäinen resepti Poppamiehen sivuilla.

 

Pikkurieskat, punaviinikirsikat ja valkohomejuusto

Penttilän pikkurieskat taipuvat myös makeiksi herkuiksi. Punaviiniin keitelty kirsikkakompotti saa sopivan pienen, makunystyröitä hyväilevän tulisuuden karhunvatukkaisesta Poppamiehen Blackberry hot saucesta. Mouhijärven herkkujuustolan ihanan täyteläinen Väinö-valkohomejuusto gratinoi nämä makeat potturieskatacot. Nam!