Aitoo perunarieskalle haussa nimisuoja

Rieskaleipurinne kehittelemät perinteiset peruna- ja porkkanarieskat ovat saaneet faneja ja tunnustustakin niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin vuosien saatossa. Voidaan rehellisesti sanoa, että olemme kehittäneet ainutlaatuisen valmistusmenetelmän, joka erottaa rieskamme muista. Käyttämällä ainoastaan lähialueen perunoita ja keittämällä ne vedessä kuorineen, olemme onnistuneet luomaan tuotteen, joka kunnioittaa raaka-aineensa luonnollista makua ja ravintoarvoja. 

Olemme ainoa tällä menetelmällä rieskoja tekevä yritys. Muut leipovat rieskansa perunahiutaleita tai muusia käyttäen. Lisäksi erona on se, että me emme lisää vettä taikinaan. Siinä on vain perunan omaa kosteutta.

Tämän vuoden alussa otimme seuraavan askeleen eteenpäin hakemalla yhdessä Gluteeniton Leipomo Ilona Oy:n kanssa Euroopan Unionin nimisuojaa "Aitoo perunarieskalle". Nimisuojan hakemisen myötä halusimme varmistaa, että ainutlaatuinen tuotteemme tunnustetaan ja suojataan laajemmin, säilyttäen sen korkeat valmistusstandardit ja perinteet. Seuraavat kuukaudet näyttävät, miten asia etenee.

Lue lisää Ruokatiedon haastattelusta.