Rieska kerrallaan ruokahävikkiä vastaan!

Tiesitkö, että Penttilän tilalla käytetään kotimaisia, pienien toimijoiden raaka-aineita ja aina kun mahdollista, käytämme aineksia, jotka ovat huippulaatua mutta jostain syystä sopimattomia vähittäismyyntiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän rieskat ja gnocchit tehdään pienistä, isoista tai muuten vaan hassun mallisista perunoista. Tällaiset potut saattasivat muuten päätyä ruokahävikkiin, mutta rieskassa ja gnoccheissa ne maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin standardimuotoiset kaverinsa!

Rieskoihin tulevat perunat keitetään ja käytetään kuorineen, joten kuori ravinteineen on mukana myös tuotteen maussa. Myös tämä vähentää hävikkiä huomattavasti. Meidän rieskassahan on 120% perunaa – eikä yhtään lisäaineita!

Penttilän tuotteiden raaka-aineet tulevat läheltä

Perunatuotteissa meillä käytetään kotimaista viljaa, juureksia ja kananmunia. Potut haetaan naapurikunnasta Valkeakoskelta, Antilan tilalta, porkkanat juuresrieskaan taas Tuomolan Reijolta Tammelasta. Tänä talvena käytössä on ollut liian suureksi kasvaneita porkkanoita koska kasvukauden loppu oli otollinen porkkanan kasvulle.

Aitoo peruna-kaura-cheddar-pastan ja cheddar-tomaattikastikkeen juusto tulee sekin kotimaiselta Jukolan maitotilalta. Juusto on myös kauppaan pakatusta yli jääneitä kantteja, jotka ovat täyttä tavaraa mutta liian pieniä vähittäismyyntipakkaukseen.

Lähes kaikissa tuotteissamme käytetään kylmäpuristettua Kankaisten Virgino-rypsiöljyä Turengista. Rieskaleipuri poikkeaa puristamolla tankkaamassa oman tynnyrin täyteen noin kerran kuukaudessa. Öljy on ykkösluokan tavaraa, mutta sitä ei välillä pakata pieniin myyntipakkauksiin, mikä tietenkin osaltaan vähentää jätekuormaa.

Nams! Tomaattikastiketta!

Uusimman tuotteemme eli tomaattikastikkeen tomaatit ovat maankuuluja ja tietenkin kotimaisia Nams-tomaatteja, jotka poimitaan aina vasta kypsinä. Kastikkeeseen päätyvät jälleen ne liian isot, pienet tai erikoisen muotoiset tomaatit, joita kuluttajat vierastavat kaupassa. Jokainen purkki Penttilän tomaattikastiketta on konkreettinen teko ruokahävikkiä vastaan! Niin, ja erinomaisen nopea päivällinen myös :)

Penttilän Tilan linja onkin aika selkeä: maukasta, kotimaista, läheltä, aina hävikkiä vastaan. Ei hassumpaa, vai kuinka?