Aitoo-Pasta Peruna-Kaura-Nokkonen logo

Aitoo-Pasta Peruna-Kaura-Nokkonen njokkoset

Njokkosia, olkaa hyvät! Mitä ihmeen njokkosia? No Penttilän Tilan peruna-kaura-nokkosgnoccheja. Gnocchit ovat italialaistyyppinen pastaruoka, jonka nimi lausutaan njokki. Aitoo-njokit eivät pistä eivätkä polttele - paitsi ehkä makuhermoja.

Nokkonen on suomalaisille tuttu kasvi, mutta ruuassa sitä meillä ei ole paljon nähty. Me nappasimme tämän kotimaisen superfoodin ja pistimme sen pastaan. Siellä se maistuu hyvältä ja parantaa Aitoo-pastan muutenkin hyviä ravintoarvoja entisestään. Tiesitkö, että nokkonen sisältää moninkertaisesti enemmän rautaa kuin pinaatti?

Villiyrttejä ei tarvitse kerätä itse päästäkseen nauttimaan niistä. Heitä vain pasta kiehuvaan veteen, anna kypsyä kokonaiset kaksi minuuttia ja syö miten mielit. Pieni pyöräytys pannulla parantaa makua entisestään. Njokit sopivat salaattiin, kastikkeen kanssa muiden pastojen tapaan, lisukkeeksi perunan sijaan tai napsittavaksi vaikka pelkältään. Njam.

 

Ainekset:

Peruna, kaurajauho, kananmuna, perunajauho, riisijauho, nokkonen, rypsiöljy, suola (1,0%).

Ravintosisältö:

Ravintosisältö/100 g: 
Energiaa    807 kJ/193kcal 
Rasvaa4,0 g
Hiilihydraatteja31,2 g
Ravintokuitua3,2 g
Proteiinia 5,8 g
Suolaa1,0 g
Laktoosia0,0 g

Laktoositon. Maidoton. Vehnätön.

Säilytys alle + 6 °C. Tuotteen voi pakastaa. Pakattu suojakaasuun. Rasia ja kalvo ovat kompostoitavia.