Ainekset

Peuraragu:

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 10 cm sellerin vartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2–3 punaista chiliä
  • Öljyä tai savustettua naudanrasvaa paistamiseen
  • 1 rkl Poppamiehen Slow Food RUBia
  • 200 g peuran jauhelihaa
  • 200 g sian jauhelihaa
  • 1 dl hedelmäistä punaviiniä
  • 3 dl tai enemmän paseerattua tomaattia
  • 2 dl täysmaitoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun:

Penttilän pikkurieskatacoja peuraragulla

Peuran jauhelihasta syntyy mahtavan makuinen ragu eli pitkään haudutettu lihakastike. Rasvaisempaa possua hieman kaveriksi, aromaattisista kasviksista taustatukea, Poppamiehen valikoimasta sopivasti potkua, ja herkun viimeistelee kunnon pitkä haudutus. Annokset kootaan tacojen tyyliin Penttilän pikkurieskoille ja viimeistellään Jukolan juuston aidolla cheddarilla. Voi että mikä hienostunut mättöherkku!

Ohje:

Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia, selleriä ja chiliä öljytilkassa paistinpannulla viitisen minuuttia. Lisää Slow Food RUB-mauste ja jauhelihat ja paista vielä viitisen minuuttia, koko ajan huolellisesti puulastalla käännellen.

Lisää nesteet pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna hautua juuri ja juuri kiehuen. Ragu on periaatteessa valmista jo tunnin päästä, mutta pitkä haudutus tekee tälle ruoalle hyvää! Kolme tuntia on jo hyvä aika, 6 tuntia vielä parempi, eikä kellon ympäri haudutuskaan ole yhtään liioiteltua.

Tarjoile ragu paahdettujen Penttilän rieskojen päältä ja lisää päälle reilusti raastettua Jukolan cheddaria, paahdettua sipulia ja tuoreita chilisiivuja sekä BBQ-majoneesia.

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri! Alkuperäinen julkaisu Poppamiehen sivuilla.