Ainekset

Rieskat grillistä

  • 1 pss Penttilän tilan Pikkurieskoja (4 kpl)
  • 2 persikkaa
  • voita ja öljyä
  • muutama vuohenputki
  • 100 g vuohenjuustoa
  • balsamikastiketta
  • mustapippuria

Vuohenputkipesto

  • 5 dl vuohenputkia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 pullea valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita tai raastettua parmesaania
  • suolaa

 

Perunarieskat grillatuilla persikoilla, vuohenjuustolla ja vuohenputkipestolla

Tämä resepti vie sinut luontoon keräämään tutustumaan villiyrttien keräilyyn. Resepti on juuriaan myöten luontoystävällinen ja ekologinen sillä Aitoo-perunarieskat ovat hävikkipotuista valmistettuja. Penttilän Tila hyödyntää vähittäiskauppalle liian pienet, suuret tai hassunmuotoiset potut tuotannossaan. Rieskaverstaalla ei ulkomuotoa katsella!

Nämä rieskat grillatuilla persikoilla näyttävät kyllä aika herkullisilta, vai mitä? Tästä reseptistä tulee neljä rieskaa - useammalle reseptiä on helppo tuplata, triplata tai vaikka kymmenkertaistaa!

Ohje

Valmista ensin vuohenputkipesto. Huuhtele nuoret vuohenputket ja kuivaa ne. Hienonna veitsellä ja siirrä tehosekoittimeen. Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta oman maun mukaan suolalla.

Sudi Pikkurieskoille hieman voita tai öljyä ja grillaa niihin kauniit raidat. Leikkaa persikat lohkoiksi ja sudi leikkuupinnoille öljyä, grillaa niihinkin raidat.

Lusikoi Pikkurieskoille vuohenputkipestoa ja asettele päälle pari vuohenputkea. Lisää rieskoille grillattuja persikkalohkoja ja murusteltua vuohenjuustoa. Viimeistele balsamikastikkeella ja mustapippurilla. Nauti!

Resepti on tehty Satokausikalenterin keittiöllä.