Ainekset

  • Penttilän tilan pikkurieskoja
  • kylmäsavulohta (lämminsavu käy myös)
  • pikkelöityjä kurkkuja
  • punasipuliviipaleita
  • Poppamies Smoky Aioli -majoneesia
  • rucolaa
  • tuoretta basilikaa

Pikkelöity kurkku

  • 0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta
  • 1/2 kurkku viipaleina
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 limen lehu

Rieskatacot savulohella

Tässä reseptissä tehdään rieskatacoja käyttäen lohta, ohjeessa käytetään kylmäsavustettua mutta lämminsavustettu, loimutettu tai paistettu käy yhtä hyvin.

Ohje:

Tee ensin kurkkujen pikkelöinti, sillä niiden maustuminen ottaa aikaa. Mikäli aiot tehdä rieska-annoksen vasta parin päivän päästä, jäähdytä liemi ennen kuin kaadat sen kurkkuviipaleiden päälle. Jos taas tarkoitus on käyttää kurkkua jo lähitunteina, niin kaada liemi ronskisti kuumana kurkkuviipaleiden päälle, näin kurkku maustuu nopeammin. Tästä reseptistä tulee 3 dl lientä joka riittää n. puolikkaan kurkun pikkelöintiin. Valitse astiaksi puhdas, noin litran vetoinen suljettava ja lämmönkestävä astia. Pikkelöityä kurkkua voit käyttää kaikkeen muuhunkin, vaikka lisäkkeeksi arkiruoan kanssa tai leivän päällä.

Kurkku tehdään näin: kaada pieneen kattilaan väkiviinaetikka, sokeri ja vesi sekä purista yhden limen mehu. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää Poppamies Aged Jalapeno -chilikastike sekä tilli. Viipaloi puolikas kurkku puhtaaseen astiaan ja kaada liemi päälle. Sulje astia ja laita sivuun maustumaan.

Sitten siirrytään rieskojen pariin. Levitä rieskalle kevyesti majoneesia, rucolaa ja aseta kylmäsavulohta päälle. Lisää vielä punasipuliviipaleita, pikkelöityä kurkkua ja hieman tuoretta basilikaa ja vielä vähän majoneesia. Avot!

Resepti julkaistiin ensin Poppamiehen sivuilla.